Medlemsmøder

Om ejendomshistorie
Torsdag, den 28. oktober 2021 kl. 19.30
Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47
Ved Birgit Juul Kristensen, fhv. bibliotekar og SESF’s kasserer.

Mange slægtsforskere vil gerne finde ud af, hvor deres forfædre har boet, hvordan deres ejendom har set ud, eller hvad adresse. Det vil være muligt i de fleste tilfælde, men er ikke let. I aftenens foredrag vil der blive fortalt om og vist forskellige kilder, man skal anvende og hvilke hjemmesider, man skal benytte for at finde frem til den faktiske adresse.

Der er gratis entré for medlemmer af SESF. For ikke-medlemmer er entréen 50 kr., med mindre medlemsskab tegnes. Der skal ikke købes billet på forhånd.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Danmark set fra luften – før Google

Torsdag, den 18. november 2021 kl. 19.30
Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47
Ved arkivleder Henning Jørgensen, Vester Nebel Sognearkiv.

Hjemmesiden Danmark set fra luften – før Google har efterhånden eksisteret i en del år og kendes af mange. Den er fyldt med luftfotos af gårde, huse og landskaber. Indtil 2019 var det dog begrænset hvor mange billeder, man kunne finde fra det sydvestjyske, men i  2019 blev der lagt en mængde luftfotos fra vores område på siden, så der i dag er ca. 233.000 billeder fra Sydjylland. Heraf er dog kun ca. 60% rigtigt geografisk placeret på Danmarkskortet.
I aftenens indlæg vil man få mere at vide om billederne på hjemmesiden, hvordan den og billederne kan anvendes og ikke mindst, hvordan man som bruger kan hjælpe med at få billederne placeret geografisk korrekt. Og måske kan man finde en optagelse, hvor familien har hængt vasketøjet til tørre på hækken i haven eller glemt at lukke porten ind til laden!

Pris: Det er gratis for medlemmer af SESF at deltage. For ikke-medlemmer koster det 50 kr., med mindre medlemsskab tegnes. Der skal ikke købes billet på forhånd.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Juleafslutning i SESF

Torsdag, den 9. december 2021 kl. 19.30
Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47

Efter næsten to års pause afholdes der atter juleafslutning i SESF, og det bliver i arkivets samlingssal. Med juleafslutningen lukker vi en unormal sæson 2021 og gør os klar til helt normale tilstande i 2022. Der bliver oplæsning af jule-historie, vist nye gamle Esbjerg-julebilleder, sunget julesange, og i den sædvanlige muntre stemning vil der være lodtrækning om forskellige præmier, bl.a. juledekorationer.

Det koster 50 kr. pr. person at deltage, men så er man også med i alle tiders julelotteri med unikke gevinster. Dertil kommer julekringle og julekage og ikke mindst den gode stemning, som hører juleafslutningerne i SESF til.

Husk af købe billet på forhånd i arkivet eller i arkivets webshop.