Medlemsmøder

Danmark set fra luften – før Google

Torsdag, den 12. marts kl. 19.30

Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Ved arkivleder Henning Jørgensen, Vester Nebel Sognearkiv

 

Hjemmesiden Danmark set fra luften – før Google har efterhånden eksisteret i en del år og kendes af mange. Den er fyldt med luftfotos af gårde, huse og landskaber. Indtil 2019 var det dog begrænset hvor mange billeder, man kunne finde fra det sydvestjyske.

 

I 2019 blev der lagt en mængde luftfotos fra vores område på siden, så der i dag er ca. 233.000 billeder fra Sydjylland. Heraf er dog kun ca. 60% rigtigt geografisk placeret på Danmarkskortet. I aftenens indlæg vil man få mere at vide om billederne på hjemmesiden, hvordan den og billederne kan anvendes og ikke mindst, hvordan man som bruger kan hjælpe med at få billederne placeret geografisk korrekt. Og måske kan man finde en optagelse, hvor familien har hængt vasketøjet til tørre på hækken i haven eller glemt at lukke porten ind til laden!

 

Pris: Det er gratis for medlemmer af SESF at deltage. For ikke-medlemmer koster det 50 kr., med mindre medlemskab tegnes.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Generalforsamling i SESF

Torsdag, den 19. marts kl. 19.30

Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

SESF afholder generalforsamling i Samlingssalen i Esbjerg Byhistoriske Arkiv i henhold til vedtægterne. Efter generalforsamlingen er der kaffebord, og i pausen er der mulighed for at betale kontingent for 2020. Der vil desuden være lodtrækning om en række præmier blandt de, der fornyer kontingent den pågældende aften. Til sidst vil afdelingens næstformand Jørgen Dahl Nielsen fortælle om og vise billeder fra en ferie i New Zealand og Australien.

 

Generalforsamlingen er åben for medlemmer, men ønsker man at deltage i kaffebordet, skal man af hensyn til det praktiske arrangement på forhånd købe kaffebilletter, der koster 50 kr. Salget begynder efter uge 7.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Om ejendomshistorie

Ved bibliotekar og SESFs kasserer Birgit Juul Kristensen, SDUs Bibliotek

Torsdag, den 26. marts kl. 19.30

Mange slægtsforskere vil gerne finde ud af, hvor deres forfædre har boet, hvordan deres ejendom har set ud, eller hvad adresse. Det vil være muligt i de fleste tilfælde, men er ikke let. I aftenens foredrag vil der blive fortalt om og vist forskellige kilder, man skal anvende og hvilke hjemmesider, man skal benytte for at finde frem til den faktiske adresse.

 

Det er gratis for medlemmer af SESF at deltage. For ikke-medlemmer koster det 50 kr. med mindre medlem­skab tegnes.