Kurser

Gotisk håndskrift og administrationshistorie

Mandag kl. 16.30-18.00 den 7., 21. og 28. oktober (dvs. minus skolernes efterårsferie) samt den 4., 11., 18. og 25. november

Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

 

Mange arbejder med slægtsforskning, men »møder hurtigt muren« ved mødet med den gotiske håndskrift, som blev anvendt helt frem til 1875 og endda længere i praksis. Selv om mange håndskrevne kilder bliver transskriberet og gjort tilgængelige på Internettet i dag, er det en gevinst for enhver slægtsforsker selv at kunne læse gotisk håndskrift. Derfor arrangerer Sydvestjysk Egns- og Slægtshistoriske Forening (SESF) og Esbjerg Byhistoriske Arkiv et kursus i gotisk håndskrift kombineret med administrationshistorie, så deltagerne også får et indblik i nogle af de mange mulige kilder, der venter på at blive brugt.

 

Kurset er arrangeret i samarbejde med Sydvestjysk Folkeuniversitet. Det er rettet mod fortsættere, men begyndere og let øvede kan godt koble sig på.

 

Pris: 700 kr. pr. person

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Værksted for lokal- og personalhistorie

Mandag kl. 19.00-21.00 den 7., 21. og 28. oktober (dvs. minus skolernes efterårsferie) samt den 4., 11., 18. og 25. november

Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

 

Interesserer du dig for lokalhistorie, eller er du i gang med at finde din families rødder, er værksted for lokal- og personalhistorie lige kurset for dig. Syv mandag-aftener i oktober-november, dog undtagen skolernes efterårsferie, mødes aktive slægtsforskere og lokalhistorikere på arkivets læsesal. De arbejder med deres »egne emner«, men holder løbende hinanden underrettet om, hvordan arbejdet skrider fremad, og hvad de har fundet af interessante og givende oplysninger samt ikke mindst hvor!

 

Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Sydvestjysk Egns- og Slægtshistoriske Forening (SESF) er gået sammen om kurset, som afvikles i samarbejde med Sydvestjysk Folkeuniversitet.

 

Pris: 700 kr. pr. person

Tilmelding direkte til Esbjerg Byhistoriske Arkiv pr. mail til byhistoriskarkiv@esbjergkommune.dk eller tlf. 7616 3900. Deltagerbetalingen vil blive opkrævet i forbindelse med første kursusgang.