Foredrag

 1. I forårssæsonen arrangerer Sydvestjysk Egns- og Slægtshistoriske Forening (SESF), Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Sydvestjysk Folkeuniversitet to foredrag om slægtsforskning.
 2. Der kræves ikke forhåndstilmelding – entreen betales ved indgangen. For medlemmer er entreen 50 kr. pr. person. For ikke-medlemmer er den 100 kr. Medlemskab til 50 kr. kan tegnes.
 3. Kom godt i gang med slægtsforskning – og kom videre.

 4. Torsdag, den 6. februar kl. 19.30

  Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

  Ved arkivchef, cand.mag. Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

 5. Mange danskere dyrker slægtsforskning, og i pauser i dagens program »jagter« de oplysninger om forfædrene. Dette foredrag er rettet mod nybegyndere eller mindre øvede i slægtsforskning. Der præsenteres en række databaser og hjemmesider, som gør det nemt at komme i gang og finde de helt grundlæggende oplysninger til slægtsforskning. Fordelen ved de indtastede oplysninger er bl.a., at man kan søge i dem uden at skulle kæmpe med »de mærkelige håndskriftsformer«, der blev brugt før formskriften.
  ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  Fra tysk til dansk – genforeningens praktiske problemer

  Torsdag, den 27. februar kl. 19.30

  Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

  Ved cand.mag. Inger Buchard, Varde

  Afstemningen i Zone 1 var overstået den 20. februar 1920, og den nye grænse lå fast. Men hvad skete der så – med statsborgerskabet. formuen, forsikringen, sygekassen, fagforeningen, skolen, myndighederne, sproget, kontakten til familien syd for grænsen …?

  Foredraget vil tegne et billede af alle de praktiske problemer, den enkelte stod overfor, når han/hun skulle finde sig til rette i et system, der blev forandret grundlæggende i årene efter genforeningen.