Foredrag

Kom godt i gang med slægtsforskning – og kom videre

Torsdag, den 26. september kl. 19.30
Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Mange danskere dyrker slægtsforskning, og i pauser i dagens program »jagter« de oplysninger om forfædrene. Dette foredrag er rettet mod nybegyndere i slægtsforskning eller mindre øvede. Der præsenteres en række databaser og hjemmesider, som gør det nemt at komme i gang og finde de helt grundlæggende oplysninger til slægtsforskning. Fordelen ved de indtastede oplysninger er bl.a., at man kan søge i dem uden at skulle kæmpe med »de mærkelige håndskriftsformer«, der blev brugt før formskriftens fremkomst.

Ønsker du at komme langt på kort tid, skal du begynde med dette foredrag.

Pris: 50 kr. pr. person, som betales ved indgangen.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Østerklev – et hus med en usædvanlig historie

Torsdag, den 14. november 2019 kl. 19.30

Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen og Inge Thygesen, Esbjerg

Østerklev er navnet på det statelige hus på Hjerting Strandvej 77. Det er tegnet af arkitekt C. H. Clausen og opført som privatbolig. Sådan fungerede det også frem til 1947, og sådan fungerer det også i dag, men fra 1947-ca. 1975 var det ejet af Mødrehjælpen for Ribe og Ringkøbing amter og fungerede som såkaldt svangrehjem, hvor gravide piger kunne få et diskret ophold. Fra 1976 og frem til 1989 var det rekonvalescenthjem for Ribe Amt, inden det blev nedlagt og bygningerne solgt til en privat køber. Det er ikke mindst om tiden som svangrehjem under Mødrehjælpen, der er fokus på i aftenens foredrag, som ledsages af billeder.

Pris: 75 kr. pr. person (entre plus kaffe og kage) for medlemmer af SESF. For ikke-medlemmer er prisen 125 kr. Medlemskab kan tegnes for 50 kr.  Da interessen for arrangementet forventes at være stor, sælges der billetter til arrangementet. Der udbydes i alt 70 billetter. Billetsalget begynder tirsdag, den 13. august kl. 10.00. Evt. resterende billetter sælges ved indgangen på foredragsaftenen.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Kirkebøger og folketællinger

Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47

    1. 10. oktober 2019 kl. 16.30: Kirkebøger – ved Birgit Juul Kristensen)

    24. oktober 2019 kl. 16.30: Folketællinger – ved Jørgen Dieckmann Rasmussen

    Ingen slægtsforskning uden kirkebøger og folketællinger, og da SESF i dette halvår ikke udbyder kursus i gotisk skrift for begyndere, hvor disse to kildetyper indgår, afholdes der i stedet to medlemsarrangementer om dem. Det vil bl.a. blive fortalt, hvordan man arbejder med de to kildetyper og vist mulige genveje til at finde rundt i dem.

    Pris: Det er gratis for medlemmer af SESF at deltage. For ikke-medlemmer koster det 50 kr., med mindre medlemskab tegnes. Entreen betales ved indgangen.