Afholdte arrangementer 2021

Kom godt i gang med slægtsforskning – og kom videre
Torsdag, den 30. september 2021 kl. 19.30. Sted: Samlingssalen, Esbjerg
Byhistoriske Arkiv. Ved arkivchef, cand.mag. Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg
Byhistoriske Arkiv.
Arrangeret i samarbejde med Esbjerg Byhistoriske Arkiv, afholdes via Sydvestjysk
Folkeuniversitet.
Pris: 50 kr. for medlemmer af SESF.
Mange danskere dyrker slægtsforskning, og i pauser i dagens program »jagter« de oplysninger om forfædrene. Dette foredrag er rettet mod nybegyndere eller mindre øvede i slægtsforskning. Der præsenteres en række databaser og hjemmesider, som gør det nemt at komme i gang og finde de helt grundlæggende oplysninger til slægtsforskning. Fordelen ved de indtastede oplysninger er bl.a., at man kan søge i dem uden at skulle kæmpe med »de mærkelige håndskriftsformer«, der blev brugt før formskriften.

Slægtsforskningscafé
Torsdag, den 7. oktober 2021 kl. 16.30
Torsdag, den 4. november 2021 kl. 16.30
Torsdag, den 2. december 2021 kl. 16.30
Sted: samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv.
Slægtsforskercaféen er den månedlige sammenkomst for slægtsforskere. Der er ingen dagsorden, men der er mulighed for at spørge om hvad som helst.
November måneds slægtsforskningscafé omtalte “egen access” – et nyt punkt i arkivloven, som giver borgerne ret til at få oplysninger om sig selv gratis.
Pris: Gratis for medlemmer af SESF. Ikke-medlemmer betaler 50 kr. ved indgangen, men medlemskab kan tegnes.

Om ejendomshistorie
Torsdag, den 28. oktober 2021 kl. 19.30
Sted: samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv.
Ved Birgit Juul Kristensen, fhv. bibliotekar og SESF’s kasserer
Mange slægtsforskere vil gerne finde ud af, hvor deres forfædre har boet, hvordan deres ejendom har set ud eller hvilken adresse, den har ligget på. Det vil være muligt i de fleste tilfælde, men er nødvendigvis ikke let. I aftenens foredrag vil der blive fortalt om og vist forskellige kilder, man skal anvende og hvilke hjemmesider, man skal benytte for at finde frem til en ejendoms faktiske adresse.
Pris: Gratis for medlemmer af SESF. Ikke-medlemmer betaler 50 kr. ved indgangen, men medlemskab kan tegnes. Der skal ikke købes billet på forhånd.
Udleveret bilag.

Danmark set fra luften – før Google
Torsdag, den 18. november 2021 kl. 19.30
Sted: samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv.
Ved arkivleder Hennning Jørgensen, Vester Nebel Sognearkiv.
Hjemmesiden Danmark set fra luften – før Google har efterhånden eksisteret i en del år og kendes af mange. Den er fyldt med luftfotos af gårde, huse og landskaber. Indtil 2019 var det dog begrænset hvor mange billeder, man kunne finde fra det sydvestjyske, men i 2019 blev der lagt en mængde luftfotos fra vores område på siden, så der i dag er ca. 233.000 billeder fra Sydjylland. Heraf er dog kun ca. 60% rigtigt geografisk placeret på Danmarkskortet.
I aftenens indlæg vil man få mere at vide om billederne på hjemmesiden, hvordan den og billederne kan anvendes og ikke mindst, hvordan man som bruger kan hjælpe med at få billederne placeret geografisk korrekt. Og måske kan man finde en optagelse, hvor familien har hængt vasketøjet til tørre på hækken i haven eller glemt at lukke porten ind til laden!
Pris: Det er gratis for medlemmer af SESF at deltage. For ikke-medlemmer koster det 50 kr., med mindre medlemsskab tegnes. Der skal ikke købes billet på forhånd.

Gotisk skrift og administrationshistorie
Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Mandage kl. 16.30-18.00, nemlig den 4., 11. og 25. oktober, den 8., 15., 22. og 29. november (dvs. undervisningsfri i uge 42 og uge 44)

Værksted for lokal- og personalhistorie
Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Mandage kl. 16.30-18.00, nemlig den 4., 11. og 25. oktober, den 8., 15., 22. og 29. november (dvs. undervisningsfri i uge 42 og uge 44)

Juleafslutning i SESF
Torsdag den 9. december 2021 kl. 19.30
Blev desværre aflyst på grund af COVID-19 situationen